برنامه پیشگیری از مرگ کودکان 1 تا 59 ماهه

نسبت مرگ و میر کودکان زیر 5 سال از مهمترین شاخصهایی است که نشان دهنده توسعه کشورهاست.

سالانه 11 میلیون ، روزانه 29 هزار و هر دقیقه 21 کودک زیر 5 سال در اثر عواملی که عمدتا"قابل پیشگیری هستند می میرند .

به همین منظور در سال 1990 کشورهای جهان در قالب طرح سلامت برای همه تا سال 2000 متعهد شدندکه مرگ کودک را در کشور خود طی یک دهه (تاسال 2000 میلادی) 50 درصد کاهش دهند. همچنین بر اساس اهداف توسعه هزاره که در سال 2000 میلادی مورد تعهد کشورهای جهان قرار گرفت، نسبت مرگ و میر کودکان در این کشورها تا سال 2015 میلادی باید 75 درصد نسبت به سال 1990 کاهش یابد.. در صورت تحقق این هدف ، مرگ کودکان زیر 5 سال  جهان از میزان 93 در هزار تولد زنده در سال 1990 به 31 درهزار تولد زنده در سال 2015 کاهش خواهد  یافت .

ترسیم دقیق چهره مرگ و میر کودکان در جامعه، به منظور شناسایی علل بروز و یا عوامل قابل اجتناب در هر مرگ و طراحی مداخلات به منظور حل مشکلات و جلوگیری از وقوع مرگهای مشابه، از جمله مهمترین راهکارها برای ارتقاء سلامت کودکان است.

از این رو اداره سلامت کودکان اقدام به طراحی نظام کشوری مراقبت کودکان 1تا59 ماهه نمود و به منظور شناخت عوامل موثر در مرگ و میر کودکان و طراحی مداخله مناسب مقرر شد.

نظام مراقبت مرگ کودکان 1تا59 ماهه از نیمه دوم سال 1385 بصورت آزمایشی در دانشگاههای علوم پزشکی کشور آغاز شد و بصورت کشوری از اول سال 1386 در سراسر دانشگاههای کشور به اجرا درآمد. این نظام با هدف کلی کاهش مرگ و میر کودکان از طریق بررسی تاریخچه هر مورد مرگ کودک از زمان بروز اولین علامت خطر تا فوت تلاش می کند با شناخت عوامل مساعد کننده و قابل مداخله مرگ کودکان، با تهیه اقدامات مداخله ای آنها را کنترل نموده و یا اثر آنها را کاهش دهد.

اقدامات انجام شده درشبکه بهداشت  شهرستان ورامین

1)       برگزاری کمیته های مرگ کودک شهرستانی با حضور اعضای کمیته های بیمارستانهای تابعه(بیمارستان شهید مفتح وشهدای 15 خرداد ) واعضای کمیته شهرستانی شامل معاون بهداشتی یا مدیر شبکه، کارشناس مسوول بهداشت خانواده وکارشناس مرگ کودکان 1 تا 59 ماهه وکارشناس نظارت بر درمان و...

2)       نظارت وپایش هر 4 ماه یکبار از بیمارستانهای شهرستان

3)       دریافت گزارش مرگهای داخل منزل از نمایندگان پرسشگری مرگ در شهرستان ورامین که همگی آنان دارای ابلاغ هستند و آموزش لازم در زمینه پرسشگری مرگ کودک را آموزش دیده اند

4)       انتقال اطلاعات مرگ داخل منزل یه نرم افزار CSO و آنلاین نمودن اطلاعات به سایت نظام مراقبت مرگ کودکان

5)       تهیه تراکت وپمفلت جهت علل مهم مرگ در شهرستان (سوانح وحوادث)

6)       توزیع رسانه های آموزشی جهت برنامه در سطح کلیه مراکز وپایگاهها وخانه های بهداشت

7)       هماهنگی های لازم با معاونتهای بهداشتی ودرمان وسایر نهادها وارگانها مانند بهزیستی و شهرداری و.....

 

برنامه سلامت کودکان همگام با سایر برنامه های بهداشتی واحد بهداشت خانواده که هر یک به گونه ای با سلامت خانواده در ارتباط هستند با هدف تامین، حفظ و ارتقای سلامت خانواده در راستای بهبود کیفیت ارائه خدمات بهداشتی مسئولیت برنامه ریزی، هدایت، پایش و ارزشیابی خدمات زیر را در سطح مراکز ارائه خدمت در منطقه تحت پوشش وبیمارستانها به عهده دارد.

1 -   مراقبت های نوزادان

2 -  مراقبت های ادغام یافته ناخوشی های اطفال

3 - مراقبت های ادغام یافته کودک سالم

4 پیشگیری از مرگ کودکان 1 تا 59 ماهه

  • لطفا در تنظیمات صفحه گروه های خبری را جهت نمایش انتخاب نمایید.
متن استاتیک شماره 39 موجود نیست
×

اطلاعات "Enter"فشار دادن