اولین خانه مشارکت مردم در سلامت در شهرستان ورامین راه اندازی شد
افتتاح اولین خانه مشارکت مردم در سلامت شهرستان ورامین در محله نقاشان امرآباد
اولین خانه مشارکت مردم در سلامت 22 تیرماه باحضور سرهنگ درویشی فرماندار شهرستان، دکتر سهرابی معاون امور بهداشتی دانشگاه، دکتر بختیاری مدیر شبکه بهداشت و درمان و خانم دلبری رئیس خانه مشارکت استان در مسجد امیرالمومنین محله نقاشان امرآباد افتتاح شد.
در این مراسم دکتر بختیاری ضمن خیرمقدم به مسئولین، اعضای شورای مشارکت و نمایندگان تشکل های مردم نهاد بیان داشت: حوزه سلامت بدون مشارکت مردم نمیتواند به صورت کامل به اهداف خود دست یابد.
ایشان اشاره نمود: در جهان بین 20 تا 25 درصد خدمات سلامت توسط حاکمیت ارائه میگردد و ارائه 70 تا 75 درصد خدمات سلامت نیز مستلزم مشارکت مردم، سازمان های مردم نهاد و بخش خصوصی است لذا راه اندازی خانه مشارکت میتواند در شناسایی مشکلات مردم، برنامه ریزی مداخلاتی و ارتقاء سطح سلامت مردم بسیار موثر باشد.
ایشان همچنین افزود: امروز اولین خانه مشارکت مردم در سلامت در یکی از محرومترین مناطق شهرستان ورامین راه اندازی گردید که امید است با نشست های مشترک مسئولین شهرستان به صورت پیوسته بتوانیم مشکلات حوزه سلامت را مرتفع نماییم و گام های موثری در این زمینه برداریم.
در ادامه دکتر سهرابیمعاونت امور بهداشتی ضمن عرض تبریک به مناسبت اعیاد غدیر و قربان بیان داشت دهمین خانه مشارکت دانشگاه شهید بهشتی و با هدف خدمت رسانی در حوزه سلامت تشکیل شد.و در ادامه به نیازهای مردم در خانه مشارکت و کمک سازمان های دیگرو همچنین به لزوم ارائه خدما ت در مناطق محروم اشاره کرد دکتر سهرابی همچنین دو رکن اساسی راه اندازی خانه مشارکت را مشارکت مردم و همکاری بین بخشی برشمرد واظهار داشت تصمیمات حوزه سلامت در این خانه ها بر اساس نیاز مردم و با مشارکت خودشان انجام خواهد شد و احصاء نیازها و مطالبات میسر نخواهد بود جز با مشارکت مردم.
ایشان همچنین در مورد همکاری بین بخشی افزود: عوامل محیطی متعددی اعم از آب و هوا، تغذیه، حوادث جاده ای و... بر سلامت مردم موثر است و اتخاذ تصمیمات لازم جهت مرتفع ساختن مشکلات حاصل از این عوامل نیازمند همکاری ارگان های مختلف در منطقه می باشد، بنابراین خانه مشارکت به عنوان نهاد و رابط، راه اندازی میشود تا ارتباط مردم با نهادها را برقرار کند.
دکتر سهرابی اشاره نمود: انتظار می رود نیازهای جامعه از طریق همین خانه های مشارکت و از میان مردم احصاء گردد.
سرهنگ درویشی نیز ضمن اشاره به اهمیت و امتیازات خانه مشارکت افزود:
اساسأ در نظام جمهوری اسلامی بر مشارکت عامه مردم خیلی تأکید شده است لذا مردم در عرصه های مختلف امورات حکومتی مشارکت و نقش داشته اند.
ایشان همچنین بیان نمودند: مشارکت مردم در دهه 60 و دفاع مقدس بسیار معجزه کرد و منابع و امکانات در کنار مردم ضریب ویژه ای فراهم اورد و باعث پیوند مردم با حاکمیت شد .
وی ادر ادامه افزود در راه رسیدن به اهداف حوزه های مختلف خصوصا سلامت اتکا به منابع و ظرفیت های دولتی ممکن است موجب طولانی شدن حصول نتایج شود و هرجا که مردم در امری مشارکت داشته اند رسیدن به مقصد آسان تر و بهتر انجام شده است. و در اخر با اشاره به به این مسئله که حدود 400 کیلومتر مربع بافت فرسوده در سطح شهرستان وجود دارد که در این بافت ها در حوزه سلامت مشکلات زیادی به وجود امده است که با گسترش خانه های سلامت یک قدم موثر در حوزه سلامت صورت میگیرد
سرهنگ درویشی با اشاره به همه گیری کرونا و سهم مردم در مدیریت بحران اظهار داشت خانه های مشارکت می بایست جزو اولویت وزارت بهداشت قرارگیرد و خانه ها میتواند در حوزه های مختلف به خصوص سلامت و در جهت اقدامات پیشگیرانه موثر باشد.
دلبری، رییس خانه های مشارکت استان نیز با بیان اینکه خانه مشارکت بستری برای مشارکت مردم در حوزه سلامت است و تاکید بر نقش مشارکت مردم در حوزه سلامت بسیار حائز اهمیت است وی افزود رسیدن به مشارکت های چند بخشی با همه ظرفیت ها ی موجود و دخالت مستقیم مردم در تصمیمات و حضور شان رابطه ی عمیقی را بین مردم و مسولین به وجود می اورد و همه اینها باعث بهبود زندگی مردم میشود و امیدوار هستیم با راه اندازی خانه های مشارت باعث سلامت جامعه شویم امروز راه اندازی خانه مشارکت به منظور تسهیل دستیابی به اهداف سلامت و گسترش عدالت در سلامت انجام می گردد گفت:
خانه مشارکت به دلیل حضور مستقیم مردم و نقش در تصمیم گیری میتواند باعث شکل گیری اعتماد مطلوب در مردم گردد و باحضور این خانه ها میتوانیم رابطه عمیقی بین مردم و مسیولین داشته باشیم.