کارشناس برنامه

پریسا عالی داعی

تلفن  :  36292038

 

سایت آموزش همگانی دفتر بهبود تغذیه جامعه (کلیک نمائید)

  

                 

 

از آنجا که یکی از اهداف PHCتلاش در جهت بهبود تغذیه جامعه می باشد از جمله بخش های طراحی شده در سیستم بهداشت واحد تغذیه و بهداشت خانواده می باشد که عمده فعالیت بخش تغذیه اجرای اقداماتی است که  به بهبود تغذیه در سطح جامعه و خصوصا گروههای آسیب پذیر کمک می کند. کلیه امور مربوط به بهبود تغذیه جامعه در سطح شهرستان ورامین، اجرای برنامه های آموزشی نظارت برای ارائه خدمات در مرکز مشاوره و مراکز بهداشتی درمانی و خانه های بهداشت از عمده وظایف این واحد است.توسعه اجتماعی اقتصادی کشور ساز و کار مناسب خود را می­طلبد. محور همه ساز و کارهای توسعه اجتماعی انسان و آن هم انسان سالم است.

مسوول برنامه های تغذیه شهرستان یک نفر کارشناس تغذیه میباشد که در راستای ارتقائ برنامه های تغذیه جامعه و بهبود امنیت غذایی منطقه و ارتقائ آگاهی تغذیه ای جامعه فعالیت میکند.

واحد تغذیه در راستای بهبود تغذیه جامعه برنامه های زیر را در لیست اجرا دارد:                               

1) برنامه حمایت تغذیه ای گروههای آسیب پذیر

2) برنامه پیشگیری و کنترل اختلالات ناشی ازکمبود ریز مغذیها 

3) برنامه ارتقا سلامت دانش آموزان از طریق آموزش تغذیه و مکملیاری آهن و ویتامینD

4) برنامه کاهش درصد شیوع اختلال رشد و سوء تغذیه در کودکان زیر 5 سال

5)حمایت طلبی و هماهنگی با ادارات بین بخشی

 

شکی نیست که سوء تغذیه یک مشکل چند وجهی است.که از عوامل به وجود آورنده آن می توان به فقر ,دسترسی نداشتن به غذا , ناآگاهی و عادت های غلط غذایی , بروز بیماری و مراقبت نا کافی ,محیط آلوده و ناسالم اشاره کرد.

بخشی از موفقیت در کاهش سوء تغذیه در گرو پرداختن به تامین سلامت کودکان ارتقاء آگاهی های تغذیه ای  تغییر نگرش افراد جامعه و ایجاد رفتارهای مناسب بهداشتی تغذیه ای و بهبود نظام مراقبت از کودکان است.

 

 

شرح وظایف کارشناس تغذیه دربرنامه کودکان

1-  آموزش وباز آموزی کلیه کار کنان بهداشتی (پزشک ، کاردان ، کارشناس و بهورز)در خصوص پایش رشد ، تغذیه تکمیلی واختلال رشد

2-     تهیه متون آموزشی جهت ارتقاء آگاهی جامعه در زمینه مسائل تغذیه ای کودکان

3-     پیگیری تجهیزات مورد نیاز جهت ارتقاء رشد کودکان از قبیل وزنه ،ترازو ، مکملها و وسایل کمک آموزشی نظیر پوستر، پمفلت و...

4-     مشاوره مادران ارجاعی از مراکز بهداشتی درمانی و خانه های بهداشت  در موارد اختلال رشد و شیر مصنوعی

5-  تشکیل کلاس آموزشی جهت ا رتقاء  آگاهی جامعه (مادران،رابطین بهداشتی،رابطین ادارات،کمیته امداد،نهضت سواد آموزی و مربیان مهد کودکهای وابسطه به بهزیستی)

6-     بررسی آماری میزان سوء تغذیه در گروه سنی زیر 5سال و طراحی مداخلات تغذیه ای جهت ارتقاء وضعیت سلامت کودکان

7- اجرای طرح حمایتی مشارکتی بهبود وضع تغذیه کودکان

 

شرح وظایف در برنامه مادران

1.      آموزش کارکنان بهداشتی در زمینه تغذیه دوران بارداری و شیردهی

2.      مشاوره مادران باردار که به دلیل نمایه توده بدنی نامناسب ارجاع شده اند

3.      آموزش جهت ارتقاء آگاهی مردم و زنان باردار در زمینه تغذیه دوران بارداری

 

 شرح وظایف در برنامه ارتقاء فرهنگ و سواد تغذیه ای جامعه و بهبود شیوه زندگی

1.      برگزاری جلسات و برنامه های آموزشی جهت کارکنان بهداشتی در خصوص مطالب کار بردی تغذیه ای

2.      نظارت بر وضعیت تغذیه اماکن عمومی و ارتقاء کیفیت تغذیه از طریق آموزش

3.   بازدید و انتخاب مراکز نمونه تهیه و توزیع غذا با هماهنگی بهداشت محیط و به کار گیری راههای تشویقی جهت ترغیب سایر مراکز

4.      آموزش پرسنل بهداشتی و عامه مردم در زمینه مصرف صحیح روغن

5.      برگزاری آموزشی در سطوح مختلف در زمینه مصرف صحیح روغن

6.      طراحی مطالب آموزشی مناسب برای مردم در مورد اصول صحیح تغذیه

 

شرح وظایف در برنامه مشاوره تغذیه به گروه های آسیب پذیر

1.      پیگیری جهت تامین وسایل و تجهیزات مورد نیاز(ترازو، قد سنج،وزنه شاهد  و...)

2.      تهیه متون آموزشی مناسب

3.      جلب مشارکت مادران در برنامه آموزشی و استفاده از تجارب آنان

4.      برگزاری کلاسهای عملی تغذیه تکمیلی برای مادران

5.      آموزش و مشاوره با مادران در زمینه مسائل تغذیه ای کودکان از جمله تغذیه تکمیلی ،نحوه مقوی کردن و مغذی کردن و...

6.       اجرای طرح حمایتی مشارکتی بهبود وضع تغذیه کودکان زیر 5 سال

7.      اجرای طرح یک وعده غذای گرم در روستامهدها

8.      ارائه مشاوره و برگزاری کلاس های آموزشی جهت مادران باردار و شیرده

9.      ارائه مشاوره و برگزاری کلاس آموزشی جهت تغذیه  میانسالان , سالمندان و .....

دستورالعمل مشارکت خیرین

 

 شرح وظایف در بر نامه پیشگیری و کنترل اختلالات ناشی از کمبود ید

1.      برنامه آموزشی پرسنل جدید و بازآموزی رده های مختلف بهداشتی در خصوص پیشگیری و اختلالات ناشی از کمبود ید

2.      نظارت بر فعالیت بهورزان در مناطق روستایی در زمینه مصرف نمک ید دار به طور مستمر

3.      برگزاری کمیته های IDD  به صورت فصلی یا شش ماهه

 

شرح وظایف دربرنامه مکملیاری

1.      آموزش رده های مختلف بهداشتی در زمینه کمبود ریز مغذی ها و عوارض ، میزان دوز مصرفی مکمل آ در گروههای سنی مختلف(کودکان زیر دو سال، مادران باردار،دانش آموزان،سالمندان و ...)

2.      بررسی میزان مورد نیاز تهیه و توزیع مکمل

3.      آموزش گروههای مختلف مردم در خصوص روش و اهمیت مصرف

4.      بازدید از مدارس شهرستان در خصوص نحوه اجرای طرح مکملیاری دانش آموزان

فیلمهای آموزشی

/uploads/209/2024/Oct/15/681872c6-e013-4540-bea2-da13f48b463d.mp4

/uploads/209/2024/Oct/15/ac31ca13-853b-4178-8ae7-13148f70f752.mp4

/uploads/209/2024/Oct/15/f5032c4f-7991-4011-860b-a2be87ccef9c.mp4

/uploads/209/2024/Oct/15/گرمازدگی.mp4

uploads/209/2024/Oct/15/1a0ea389-658e-4510-b1ea-5df18cd6e079.mp4

  • لطفا در تنظیمات صفحه گروه های خبری را جهت نمایش انتخاب نمایید.
متن استاتیک شماره 39 موجود نیست
×

اطلاعات "Enter"فشار دادن